25/07/2023 25/07/2023 Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του Πρεσβυτερίου Ενορίας Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής. “Σήμερα, προσκληθήκαμε, να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη έργο, από τα πολλά, των οποίων καλώς προΐσταται ο δραστήριος Ποιμενάρχης σας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, έργο, το οποίο προδίδει τα αλτρουιστικά και χριστιανικά σας συναισθήματα, την ανθρωπιά,...
25 Ιουλίου, 2023 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 10:18

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στα εγκαίνια του Πρεσβυτερίου Ενορίας Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στα εγκαίνια του Πρεσβυτερίου Ενορίας Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του Πρεσβυτερίου Ενορίας Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής.

“Σήμερα, προσκληθήκαμε, να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη έργο, από τα πολλά, των οποίων καλώς προΐσταται ο δραστήριος Ποιμενάρχης σας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, έργο, το οποίο προδίδει τα αλτρουιστικά και χριστιανικά σας συναισθήματα, την ανθρωπιά, την ευγένεια της ψυχής, τη θρησκευτική και εθνική σας συνείδηση”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσεθσε:

“Μαρτυρεί, επίσης, έμπρακτα την αγάπη και εκτίμησή σας στον τόπο σας και ότι είστε άξιοι συνεχιστές ενδόξων προγόνων. Ζωγραφισμένη η χαρά στο πρόσωπά σας, αφού προέρχεται από τη χαρά της δημιουργίας. Πράγματι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στον άνθρωπο, απ᾽ αυτή της δημιουργίας, καμαρώνοντας το γραφικό Πρεσβυτέριο, ένα στολίδι αρχιτεκτονικό του τόπου σας”.

Παρακάτω ολόκληρος ο χαιρετισμός

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτε,
Σεβαστοί Πατέρες,
Εντιμότατοι Εκπρόσωποι της Πολιτικής, Πολιτειακής & Στρατιωτικής Ηγεσίας,
Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Με τη φιλάδελφη πρόσκληση του συνευχομένου Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, τον οποίο θερμότατα ευχαριστώ για την τιμή του στην ελαχιστότητά μου και την ολόθερμη συμπαράστασή του, επί 9 έτη, στην ιεραποστολική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα, συμμετέχω σήμερα στη χαρά της τοπικής σας Εκκλησίας, καθώς όλοι μαζί, βρισκόμαστε στον ιστορικό Γεροπλάτανο του νομού Χαλκιδικής.

Εδώ, στις παρυφές του όρους Χολομώντος, στη σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου, συγκεντρωθήκαμε, για να δοξάσουμε τον Τριαδικό Θεό, που μάς χαρίζει τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες και να απολαύσουμε τα έργα των χειρών σας, τους κόπους των προσπαθειών σας και να ξαναζωντανέψουμε την ιστορία του χωριού σας, που ανέδειξε μάρτυρες της Εκκλησίας και ήρωες του Έθνους.


Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ολοκαύτωμα του Γεροπλατάνου, που έλαβε χώρα το 1854, τότε που έξι νέες κοπέλες μαρτύρησαν, δια πυρός, και η Εκκλησία τις κατέταξε στη χορεία των μαρτύρων της πίστεως και η μνήμη του τιμάται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Παράλληλα, όμως, ο Γεροπλάτανος είναι γνωστός για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος «Α.Ε.Σ Γεροπλατάνου», και για τις αθλητικές εκδηλώσεις, αφού η ομάδα ποδοσφαίρου «Α.Ε.Σ. Γεροπλατάνου» κατόρθωσε, να διακριθεί μέχρι την τρίτη ερασιτεχνική κατηγορία.

Σήμερα, προσκληθήκαμε, να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη έργο, από τα πολλά, των οποίων καλώς προΐσταται ο δραστήριος Ποιμενάρχης σας, Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, έργο, το οποίο προδίδει τα αλτρουιστικά και χριστιανικά σας συναισθήματα, την ανθρωπιά, την ευγένεια της ψυχής, τη θρησκευτική και εθνική σας συνείδηση.

Μαρτυρεί, επίσης, έμπρακτα την αγάπη και εκτίμησή σας στον τόπο σας και ότι είστε άξιοι συνεχιστές ενδόξων προγόνων. Ζωγραφισμένη η χαρά στο πρόσωπά σας, αφού προέρχεται από τη χαρά της δημιουργίας. Πράγματι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στον άνθρωπο, απ᾽ αυτή της δημιουργίας, καμαρώνοντας το γραφικό Πρεσβυτέριο, ένα στολίδι αρχιτεκτονικό του τόπου σας.

Επιτρέψατέ μου, να σάς συγχαρώ, Σεβασμιώτατε, μαζί με τους άξιους συνεργάτες σας, κληρικούς και λαϊκούς, και ιδιαιτέρως τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Κυπριανό, ευχόμενος, όπως Κύριος ο Θεός ημών συντηρήσει το έργο τούτο στην αιωνιότητα.

Μετά τα εγκαίνια, θα έχουμε τη χαρά, να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση – συναυλία με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας “Απόλλων” Ροδολίβους, καθώς και μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ), στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου.

Εμείς, που ζούμε, στην εκτός συνόρων μεγάλη Ελλάδα, γνωρίζουμε πόσο σημαντική και καθοριστική είναι η παρουσία και η δράση των πολιτιστικών συλλόγων, αφού μέσα από τη δράση τους, ιδιαίτερα οι νέοι, αναβαπτίζονται στα νάματα της ιστορίας και της παράδοσης, σμιλεύεται ο χαρακτήρας τους, καλλιεργούνται οι δεξιότητες κι οι ικανότητές τους.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας συγχαίρω και εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή και το έργο όλων σας και, μαζί με τον κατά πάντα άξιο και ακούραστο Ποιμενάρχη σας, να εργάζεστε το αγαθό και όλοι να καμαρώνουμε για την όμορφη αυτή γωνιά του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων