05/10/2018 05/10/2018 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης κ. Κρίστιαν Μπέργκερ (Christian Berger), μετά της συζύγου του κ. Μαριλένας Γεωργιάδου-Μπέργκερ, στα πλαίσια συναυλίας κλασσικής μουσικής. Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα μέλη της αδελφότητος της Ιεράς Μονής. Στην ξενάγηση, η οποία επακολούθησε, ο Πρέσβης και...
05 Οκτωβρίου, 2018 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2018 - 11:55

Στη Χάλκη ο αντιπρόσωπος της ΕΕ στην Τουρκία

Διαδώστε:
Στη Χάλκη ο αντιπρόσωπος της ΕΕ στην Τουρκία

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης κ. Κρίστιαν Μπέργκερ (Christian Berger), μετά της συζύγου του κ. Μαριλένας Γεωργιάδου-Μπέργκερ, στα πλαίσια συναυλίας κλασσικής μουσικής. Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα μέλη της αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

Στην ξενάγηση, η οποία επακολούθησε, ο Πρέσβης και η σύζυγός του είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τόσο για το λαμπρό παρελθόν της Σχολής όσο και για την αξιοσημείωτη ευόδωση των πολυμέτωπων προσπαθειών που καταβάλλονται υπό τη δαψιλή ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από τον Ηγούμενο, Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, και τους πατέρες της Μονής.

Στη συνέχεια, o Πρέσβης κ. Μπέργκερ και η σύζυγός του κ. Μαριλένα Γεωργιάδου-Μπέργκερ μετέβησαν στον χώρο του Συνοδικού για να παρακολουθήσουν τη συναυλία κλασσικής μουσικής. Η διαπολιτισμική δύναμη της μουσικής ένωσε την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Τουρκίας και το ιστορικό Purcell School for Young Musicians της Μεγάλης Βρετανίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Dr. James Ross, σε έργα των Bach, Elgar, Vaughan Williams, Bartok, αλλά και Τούρκων συνθετών, όπως η Aslı Emre και ο Ulvi Cemal Erkin.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων