18/04/2024 18/04/2024 Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώθηκε στο Νέο Δελχί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, Συνέδριο με θέμα «Greece and India: History, Society, Science and Entrepreneurship» με θέμα την προαγωγή του ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ κορυφαίων ΑΕΙ και ακαδημαϊκών από την Ινδία και την Ελλάδα. Στο...
18 Απριλίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 17:27

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης για την ελληνική διασπορά στην Ινδία

Διαδώστε:
Ο Γιάννης Χρυσουλάκης για την ελληνική διασπορά στην Ινδία

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώθηκε στο Νέο Δελχί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, Συνέδριο με θέμα «Greece and India: History, Society, Science and Entrepreneurship» με θέμα την προαγωγή του ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ κορυφαίων ΑΕΙ και ακαδημαϊκών από την Ινδία και την Ελλάδα.

Στο χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, υπογράμμισε ότι Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο ινδοευρωπαϊκά έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι το Συνέδριο αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών του – Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζαβαχαρλάλ Νεχρού στο Νέο Δελχί υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή, Dr. Anil Kumar Singh, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο – για να αναδείξουν επίκαιρες πτυχές των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας και τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξής των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και ινδικών Πανεπιστημίων.

Ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την αλληλοκατανόηση των δύο λαών, διανοίγοντας νέους δρόμους αμοιβαία επωφελών συνεργασιών.

Οι συμμετέχοντες ομιλητές ανέλυσαν πτυχές της ιστορικής επικοινωνίας και των ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών, εστιάζοντας σε πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα πεδία στους τομείς του πολιτισμού και των επιστημών. Ειδική μνεία έγινε σε θέματα διεθνούς συνεργασίας, ενώ αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δομές οργάνωσης της ελληνικής Διασποράς και των αμφίδρομων σχέσεών της με το ελληνικό κράτος.

Το Συνέδριο προσφώνησε η Υφυπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας, Meenakshi Lekhi. Την εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του και πλαισίωσε το πρόσφατα ιδρυθέν Ελληνο-Ινδικό Σωματείο Γυναικών WICCI.GR. Πρόκειται για μια από τις πρώτες υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές εκδηλώσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας μετά την αναβάθμιση της σχέσης των δύο χωρών στο επίπεδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, τον Αύγουστο 2023, η οποία περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τις ανταλλαγές μεταξύ ΑΕΙ και επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων