26/06/2019 26/06/2019 Το Φεστιβάλ της Ραβέννα ιδρύθηκε το 1990 από την Maria Cristina Mazzavilani, σύζυγο του διεθνούς φήμης μαέστρου Riccardo Muti. Αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα Φεστιβάλ της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής: Pierre Boulez, Claudio, Abbado, Chung, Gavazzeni, Lorin Maazel, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georg Solti, Giuseppe Sinopoli, Carlos...
26 Ιουνίου, 2019 - 22:18

Μ. Θεοδωράκης, Λ. Καβάκος, Β. Τσαμπρόπουλος και Ν. Καραντζή για την Ελλάδα στο φετινό φεστιβάλ της Ραβέννα

Διαδώστε:
Μ. Θεοδωράκης, Λ. Καβάκος, Β. Τσαμπρόπουλος και Ν. Καραντζή για την Ελλάδα στο φετινό φεστιβάλ της Ραβέννα

Το Φεστιβάλ της Ραβέννα ιδρύθηκε το 1990 από την Maria Cristina Mazzavilani, σύζυγο του διεθνούς φήμης μαέστρου Riccardo Muti. Αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα Φεστιβάλ της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής: Pierre Boulez, Claudio, Abbado, Chung, Gavazzeni, Lorin Maazel, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georg Solti, Giuseppe Sinopoli, Carlos Kleiber, and Georges Prêtre, Martha Argerich, Maurizio Pollini.

Φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του και, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ( https://www.giornaledellamusica.it/articoli/i-10-festival-di-musica-classica-dellestate-italiana ), δημιουργεί γέφυρες με τον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό παρουσιάζοντας μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, ξεχωριστός καθένας στο είδος του. Τον βιρτουόζο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο (12/6), τον βιρτουόζο πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο (28/6) και την κορυφαία υμνωδό Νεκταρία Καραντζή (27 & 28/6), ενώ ειδικό αφιέρωμα ήδη πραγματοποιήθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη με την παρουσίαση του “Ζορμπά” (7/6).

Ο ίδιος επίσης ο Ricardo Mutti πρόκειται στο ίδιο πλαίσιο των “δρόμων της Φιλίας” του Φεστιβάλ της Ραβέννα, να παρουσιάσει στις 9/7 στο Ηρώδειο την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, συνενώνοντας υπό την μπαγκέτα του, Έλληνες και Ιταλούς μουσικούς και χορωδούς.

Να σημειωθεί επίσης ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ραβέννα, ειδικό αφιέρωμα στην ορθόδοξη βυζαντινή υμνολογία από γυναικεία φωνή.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων