20/11/2020 20/11/2020 Για δεύτερη ημέρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο Μακαριώτατος εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού με τη λογική του “κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν” όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ....
20 Νοεμβρίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 12:54

Δεύτερη ημέρα στον Ευαγγελισμό με σταθερή και ελεγχόμενη υγεία

Διαδώστε:
Δεύτερη ημέρα στον Ευαγγελισμό με σταθερή και ελεγχόμενη υγεία

Για δεύτερη ημέρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο Μακαριώτατος εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού με τη λογική του “κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν” όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης. Ενώ σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος είναι απύρετος σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Κονιδάρη σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο Μακαριώτατος σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής είναι καλά στην υγεία του. Συγκεκριμένα αναφέρει: Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύµου παραµένει σταθερή. Έχουν πραγµατοποιηθεί όλες οι απαιτούµενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγµένη φαρµακευτική αγωγή, σύµφωνα µε τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης σε μέσα ενημέρωσης σημείωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει το τελευταίο 2ωρο έναν πυρετό της τάξεως του 38 χωρίς άλλο σύμπτωμα ενώ οι ψυχικές αντοχές του και η διάθεσή του είναι εξαιρετικές. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ δυνατή καρδιά»  ενώ τόνισε οι θεράποντες ιατροί του σε συνεργασία με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα αποφάσισαν να εισαχθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ: 

Με την ανακοίνωση της είδησης η Ορθοδοξία από ολόκληρη την Οικουμένη έστειλε τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τον Μακαριώτατο με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

“Μετά πολλῆς λύπης ἐπληροφορήθημεν τήν εἰσαγωγήν Σας εἰς τό Νοσοκομεῖον καί σπεύδομεν νά Σᾶς ἐπισκεφθῶμεν νοερῶς καί νά Σᾶς ἐκφράσωμεν τήν συμπάθειαν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας καί πάντων ἡμῶν τῶν διακονούντων αὐτῇ, ὁμοῦ μετά τῶν ὅλως ἀδελφικῶν εὐχῶν τῆς ἡμετέρας Μετριότητος ὅπως ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ καί ἡ Εἰσοδεύουσα εἰς τά Ἅγια τῶν Ἁγίων Ὑπεραγία Θεοτόκος Σᾶς ἐπαναφέρουν ὡς τάχιστα εἰς τόν Ἀρχιεπισκοπικόν Σας Θρόνον σῷον καί ὑγιαίνοντα, μακροημερεύοντα δέ ἐν εὐλογίαις Κυρίου, εἰς δόξαν τοῦ ἁγίου ὀνόματος Αὐτοῦ καί ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς Ἐκκλησίας.

Ευχές προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο έστειλε με επιστολή συμπαθείας που απέστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. «Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, τον Οποίον υπηρετείτε με τόση αυτοθυσία και αφοσίωση, να Σας αξιώση τάχιστα της πλήρους αναρρώσεως της πολυτίμου υγείας Σας», τονίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

“Πληροφορηθείς περί τῆς εἰσαγωγῆς Σας στόν Εὐαγγελισμό σχετικῶς μέ τήν ὑγίειαν Σας, ἐπιθυμῶ νά ἐπικοινωνήσω μαζί Σας, προκειμένου νά ἐκφράσω τίς πλέον ἐγκάρδιες προσωπικές εὐχές μου, ὡς καί τίς διάπυρες δεήσεις, ὥστε ὁ μόνος ἰατρός τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων, ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός, τόν Ὁποῖον ὑπηρετεῖτε μέ τόση αὐτοθυσία καί ἀφοσίωση, νά Σᾶς ἀξιώσῃ τάχιστα τῆς πλήρους ἀναρρώσεως τῆς πολυτίμου ὑγείας Σας, γιά νά Σᾶς δοῦμε καί πάλι γρήγορα στά ὑψηλά πρωθιεραρχικά Σας καθήκοντα, ὑγιῆ καί δυνατό, ὅπως πάντα.” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ευχές απέστειλαν ακόμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στο twitter όπου ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Η ανάρτησή του δημοσιεύτηκε και στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα και ανέφερε «Ας προσευχηθούμε μαζί με τον ελληνικό λαό για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ που προσεβλήθη από τον COVID-19. Ο Κύριος να του χαρίσει ταχεία ανάρρωση δια πρεσβειών της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων. Αμήν».

Ακόμα Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλαν τα μηνύματά τους στον Αρχιεπίσκοπο μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών όπου τονίζει:  «Μακαριώτατε, θα νικήσετε και αυτόν τον ιό». Ενώ και η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με ανακοίνωσή της έσπευσε να ευχηθεί βραχεία νοσηλεία και ταχεία ανάρρωση, ώστε υγιής να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία, ο Επίσκοπος, ο Κλήρος, οι Μοναστικές Αδελφότητες και ο λαός, με το άκουσμα της δοκιμασίας Σας, υιικώς σπεύδοντες ιστάμεθα προσευχητικά στο προσκέφαλό Σας, ευχόμενοι βραχεία νοσηλεία και ταχεία ανάρρωση, ώστε υγιής να επιστρέψετε στα υψηλά Σας καθήκοντά. Ο Όσιος και Θεοφόρος Λουκάς που τόσο αγαπάτε να είναι ταχύς βοηθός και αντιλήπτορας. Η Εκκλησία Σας χρειάζεται. Περαστικά Σας”

Ευχές και από την Κοινωνία:

Άμεση ήταν η αντίδραση και των πολιτικών ηγετών της χώρας με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνούν με τον Μακαριώτατο και να του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχήθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ ενώ και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός κ.  Σοφία Ζαχαράκη ευχήθηκαν για την ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου.

Ευχές απέστειλαν και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή τους στο twitter.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου

Κονιδάρης: «Εισήχθη στο νοσοκομείο με τη λογική του κάλλιο προλαμβάνειν»

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε 38 πυρετό αλλά βαδίζει θετικά

Φθιώτιδος Συμεών: «Μακαριώτατε, θα νικήσετε και αυτόν τον ιό».

Ευχές λαού και κλήρου της Βοιωτίας στον Μακαριώτατο

Στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού

«Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου κρίνεται σταθερή αυτήν τη στιγμή»

Ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Η Υπουργός Παιδείας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Καθαρά για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος»

Με τον Αρχιεπίσκοπο επικοινώνησε ο Πρωθυπουργός

Δένδιας και Βαρβιτσιώτης ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο

Πέτσας: Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της στον Αρχιεπίσκοπο

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την πορεία νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ευχές για καλή ανάρρωση στον Μακαριώτατο από την Σοφία Ζαχαράκη

Με τον Αρχιεπίσκοπο επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Περαστικά στον Αρχιεπ. Ιερώνυμο ευχήθηκε ο Πατρ. Αλεξαδρείας

Πάιατ σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας»

Ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ευχήθηκε ο Γερμανός πρέσβης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Αλέξης Τσίπρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων