06/01/2021 26/09/2022 Σήμερα Τετάρτη 6η Ιανουαρίου 2021, ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, έχοντας συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Αντώνιο Πατρό και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Την ιερά...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 19:25

Θεοφάνεια στον Πανορμίτη της Σύμης

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Πανορμίτη της Σύμης

Σήμερα Τετάρτη 6η Ιανουαρίου 2021, ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, έχοντας συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Αντώνιο Πατρό και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Την ιερά υμνωδία διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Καθολικού της Ι. Μονής, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, προκειμένου οι πιστοί να αγιασθούν και να λάβουν εν συνεχεία τον Μέγα Αγιασμόν, «προς καθαρισμόν ψυχών τε και σωμάτων, προς ιατρείαν παθών, προς αγιασμόν οίκων, προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον».

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων