17/12/2018 17/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ζάκυνθος τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο της Συγχώρεσης. Στις 11 το πρωί  θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 9:30

Η Ζάκυνθος προσκυνά τον Άγιο της Συγχώρεσης (live)

Διαδώστε:
Η Ζάκυνθος προσκυνά τον Άγιο της Συγχώρεσης (live)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ζάκυνθος τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο της Συγχώρεσης.

Στις 11 το πρωί  θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα. Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων,παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσω του IΟΝΙΑΝ TV.

 

Οι εορτασμοί άρχισαν χθες το πρωί, όταν  υπό τους ήχους των καμπάνων, τα σφυρίγματα των πλοίων και κανονιοβολισμούς «σηκώνεται» το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου από τη Λάρνακα όπου φυλάσσεται και μεταφέρεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα όπου και παρέμεινε μέχρι τις 5μμ. Κατόπιν έγινε η Επίσημη Κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στο Ναό και ακολούθησε Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος μέσα στον Ναό και στη συνέχεια Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Φέτος συμπληρώνονται 301 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων