09/08/2021 09/08/2021 Εορτάστηκε πανηγυρικά για πρώτη φορά φέτος, μετά την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Πλήθος προσκυνητών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου. Την κυριώνυμη ημέρα...
09 Αυγούστου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 12:55

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Τρίκαλα για τον Άγιο Καλλίνικο

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Τρίκαλα για τον Άγιο Καλλίνικο

Εορτάστηκε πανηγυρικά για πρώτη φορά φέτος, μετά την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Πλήθος προσκυνητών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Θεοφυλάκτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Σπυρίδωνος Σπύρου, υιού του Πρωτοπρεσβυτέρου Βησσαρίωνος Σπύρου, εφημερίου Ξυλοπαροίκου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του.

Απευθυνόμενος ο κ. Θεοφύλακτος στο νέο Ιερέα τον κάλεσε να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης και να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το ύψωμα προς τιμή του Αγίου Καλλινίκου.

Τελέστηκε επίσης ειδική δέηση από τον Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών μας που δοκιμάζονται ανά την Ελλάδα αυτές τις ημέρες.

Ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί και να παραμείνει στα Τρίκαλα το τεμάχιο του ιερού Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου.

Δείτε φωτογραφίες: 

Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων