31/07/2023 31/07/2023 Στους ιστορικούς, στενούς και αμοιβαίους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την “μητέρα πατρίδα”, την Ελλάδα, την πρόσφατη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” και τη δημοσιογράφο Μάρνυ...
31 Ιουλίου, 2023 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 10:34

Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Οι εκκλησίες είναι ο χώρος στον οποίο αυτοσυνειδητοποιούμαστε ως Έλληνες και ως ορθόδοξοι”

Διαδώστε:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Οι εκκλησίες είναι ο χώρος στον οποίο αυτοσυνειδητοποιούμαστε ως Έλληνες και ως ορθόδοξοι”

Στους ιστορικούς, στενούς και αμοιβαίους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την “μητέρα πατρίδα”, την Ελλάδα, την πρόσφατη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” και τη δημοσιογράφο Μάρνυ Παπαματθαίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

“Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής μας δεν είναι αδιάφορο ούτε για τον κλήρο ούτε για τον λαό, διότι είναι ζωτικό”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας ότι όπως έγινε από την αρχή της εγκατάστασης των Ελλήνων στις ΗΠΑ έτσι και σήμερα οι εκκλησίες είναι το σημείο αναφοράς της κοινότητας. “Ο χώρος στον οποίο αυτοσυνειδητοποιούμαστε ως Έλληνες και ως ορθόδοξοι“, είπε.

Μίλησε ακόμη για το διακύβευμα των αλλαγών αλλά και για τα προβλήματα τα οποία βρήκε όταν ανέλαβε την Αρχιεπισκοπή.

Όσο για τους τους “ψιθύρους” που διακινούνται για τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί με ψιθύρους αλλά μιλά δυνατά. “Ο κ. Πρωθυπουργός τιμά εμένα και φυσικά στο πρόσωπό μου την Εκκλησία μας και την Ομογένειά μας στην Αμερική όχι με λόγια, αλλά εμπράκτως”, απάντησε και αναφέρθηκε στη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή Βοστώνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων