17/10/2020 17/10/2020 Μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι εγκατάστασεις της καλοκαιρινής κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην βορειοδυτική Πελοπόννησο από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής η κεντρική καφετέρια και η πισίνα επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει πάνω στα σπιτάκια. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς στις εγκαταστάσεις την ώρα της...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 10:34

Ζημιές από την κακοκαιρία στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Διαδώστε:
Ζημιές από την κακοκαιρία στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι εγκατάστασεις της καλοκαιρινής κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην βορειοδυτική Πελοπόννησο από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής η κεντρική καφετέρια και η πισίνα επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει πάνω στα σπιτάκια. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς στις εγκαταστάσεις την ώρα της καταστροφής και δεν τραυματίστηκε κανείς. 

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο “Ιόνιο χωριό” όπως ονομάζονται οι εγκαταστάσεις ενώ θα γίνουν και έργα για να αποφευχθούν περαιτέρω παρόμοιες ζημιές στο μέτρο του δυνατού.

O π. Γκάρι Κυριάκου, Διευθυντής των κατασκηνώσεων δήλωσε: ”  «Είμαστε ευγνώμονες που κανείς δεν τραυματίστηκε καθώς ο ανεμοστρόβιλος περνούσε από τις εγκαταστάσεις. Οι ομάδες μας, στην Αρχιεπισκοπή και στην Ελλάδα, εργάζονται επιμελώς για να αξιολογήσουν τις ζημιές και να ανανεώσουν την κατασκήνωση. Περιμένουμε μια πλήρη έκθεση και εκτίμηση κόστους για όλες τις ζημιές”.

Τ0 2016 σε παρόμοιες ζημιές το κόστος ήταν περισσότερο από 1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά είναι μικρότερη από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε αυτή τη φορά. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ζητά για άλλη μια φορά την βοήθεια όσων μπορούν να υποστηρίξουν για την ανακατασκευή της κατασκήνωσης.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν υπάρχει ο σύνδεσμος που βρίσκετε κάνοντας κλικ εδώ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων