03/11/2023 03/11/2023 Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο κάλεσμα για ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Ελλάδας που επλήγησαν από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται γνωστοποίησε ότι από την περιφορά δίσκου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε όλους τους ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς της...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 8:17

$130.000 για τους πλημμυροπαθείς της Ελλάδος – Μεγάλη η ανταπόκριση των πιστών στους ελληνορθόδοξους Ναούς της Αυστραλίας

Διαδώστε:
$130.000 για τους πλημμυροπαθείς της Ελλάδος – Μεγάλη η ανταπόκριση των πιστών στους ελληνορθόδοξους Ναούς της Αυστραλίας

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο κάλεσμα για ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Ελλάδας που επλήγησαν από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται γνωστοποίησε ότι από την περιφορά δίσκου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε όλους τους ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Αυστραλίας, συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων, για την ενίσχυση των πληγέντων από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν εκδηλωθεί κατά τον μήνα Σεπτέμβριο στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στη νήσο Εύβοια.

Το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα αποδοθεί άμεσα στις Ιερές Μητροπόλεις Λαρίσης και Τυρνάβου, Δημητριάδος και Αλμυρού και Χαλκίδος, ως ελάχιστη βοήθεια προς αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι τοπικές κοινωνίες.

Ολοκάρδιες ευχαριστίες στους πιστούς

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος απευθύνει ολοκάρδιες ευχαριστίες στους πιστούς που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας, με προθυμία να συμβάλουν στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών αδελφών μας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, εύχεται στους πληγέντες, εκ μέρους όλου του πληρώματος της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας, να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό τις δοκιμασίες που ενέσκηψαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, διατηρώντας ακλόνητη την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον Θεό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της πέμπτης Ηπείρου από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και των συνεπειών τους είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του τονίζοντας τότες ότι ήταν μια άνιση μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα παρακαλώντας την Θεοτόκο να χορηγήσει δύναμη και ελπίδα στους πληγέντες.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για τις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Κεντρική φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων