13/04/2024 13/04/2024 Την έδρα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται την Αυστραλία για να παραστεί στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 στη Μελβούρνη. Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, τέως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, η...
13 Απριλίου, 2024 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2024 - 16:42

Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Την έδρα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται την Αυστραλία για να παραστεί στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 στη Μελβούρνη.

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, τέως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτή Πέλλης του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό, η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλευτής Λαρίσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., Β’ Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, και η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσης της Νέας Δημοκρατίας, Μέλος της Επιτροπής.

Κατά την επίσκεψή της στο Νορθ-Κόουτ, η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρο Βενιζέλο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, και τον Πρόεδρεύοντα στη Βικτωριανή Επιτροπή Εθνικής Επετείου κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, υποδέχθηκε εγκάρδια τους Βουλευτές από την Ελλάδα, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Μετά το καλωσόρισμα, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» και τους ενημέρωσε για το όραμα του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου περί της δημιουργίας του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στο Νορθ-Κόουτ. Ακολούθησε, μάλιστα, και παρουσίαση του υπό υλοποίηση μεγαλόπνοου αυτού έργου, μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων