08/08/2023 08/08/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρου Κρικέλη, Πρωτοσύγελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, στο Σύδνεϋ, συγκέντρωση των δασκάλων των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας, για τη διεξαγωγή του τρίτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου της τρέχουσας χρονιάς. Ο ομιλητής κ....
08 Αυγούστου, 2023 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 10:02

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους δασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους δασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρου Κρικέλη, Πρωτοσύγελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, στο Σύδνεϋ, συγκέντρωση των δασκάλων των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας, για τη διεξαγωγή του τρίτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου της τρέχουσας χρονιάς.

Ο ομιλητής κ. Κοσμάς Κόκκινος μοιράστηκε με τους παρισταμένους αποσπάσματα της ομιλίας που είχε εκφωνήσει ο μακαριστός Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης το 1988 σε μια συγκέντρωση Κυπρίων καθηγητών Κατηχητικών Σχολείων. Το επίκεντρο αυτής της ομιλίας βρίσκονταν τέσσερα στοιχεία — η ελευθερία, το δόγμα, η παρηγοριά και το εκκλησιαστικό φώνημα — που πρέπει να χαρακτηρίζουν το έργο όλων των δασκάλων των Κατηχητικών Σχολείων, ώστε η χαρά της εν Χριστώ ζωής να μεταδοθεί σωστά στις ψυχές όλων των παιδιών.

Απευθύνοντας καταληκτήριο χαιρετισμό, ο Πανοσιολογιώτατος π. Χριστοφορος σημείωσε την αξία του να μοιάζει ένας δάσκαλος με τον Χριστό, έτσι ώστε κάθε παιδί να αισθάνεται την παρουσία του Θεού και να λαμβάνει την πνευματική τροφή που χρειάζεται.

ΠΗΓΗ: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων