11/11/2018 11/11/2018 Ιστορικές στιγμές διαδραματίζονται στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την πρώτη θεία λειτουργία. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποδεχόμενο την τιμητική πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέλαβε την μέσω διαδικτύου ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας, Ανατολικής Θράκης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Παναγιότατου...
11 Νοεμβρίου, 2018 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2018 - 16:37

Ιστορικές στιγμές στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας

Διαδώστε:
Ιστορικές στιγμές στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας

Ιστορικές στιγμές διαδραματίζονται στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την πρώτη θεία λειτουργία. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποδεχόμενο την τιμητική πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέλαβε την μέσω διαδικτύου ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας, Ανατολικής Θράκης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Παναγιότατου κ.κ. Βαρθολομαίου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 11.00 π.μ.. Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εψάλλη στον χώρο όπου κατά το παρελθόν βρισκόταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος. Η μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας έγινε με την χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης έστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης, Οζτζάν Ισικλάρ, αφήνοντας να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό δύο λευκά περιστέρια, μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, που εψάλη όπως προαναφέρθηκε σήμερα το πρωί στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας, εκεί που κατά το παρελθόν βρισκόταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος και το ορθόδοξο νεκροταφείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αφού μίλησε για τον άγιο Νεκτάριο, πρόσθεσε, “Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστοί αισθανόμαστε τους ναούς σαν το σπίτι μας. Η Σηλυβρία όπου ο άγιος Νεκτάριος είδε πρώτα το φως του ηλίου θα παραμείνει στους αιώνες ιερός τόπος αγιοσύνης, προσκύνημα και πηγή αγιασμού και ενδυναμώσεως. Εκφράζω τις ευχές προς τον άγιο Σηλυβρίας για όσα κατόρθωσε την τελευταία τετραετία ως ιεράρχης. Η Σηλυβρία έχει σήμερα μητροπολιτικό οίκο και υπέροχο εντός αυτού ναϋδριο. Έχει μικρό αλλά ευσεβές ποίμνιο”.

 

Ο Δήμαρχος της Σηλυβρίας Özcan Işıklar δήλωσε απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, “Σας ευχαριστώ για τη συνεχή συμβολή σας στην αδελφοσύνη και ειρήνη του κόσμου. Είναι χρέος μας εμείς που γεννηθήκαμε στη δική σας πατρίδα και την ιστορία που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας και εσείς που γεννηθήκατε στην Τουρκία και βλέπετε την ιστορία των προγόνων σας επί τόπου να τους ενθυμούμεθα με ευγνωμοσύνη και να προσευχόμαστε για αυτούς. Εγώ ως δήμαρχος καταβάλλω προσπάθειες για να επαναφέρω τη χαμένη ιστορία. Γνωρίζω ότι και εσείς νιώθετε τα ίδια αισθήματα. Ευχαριστούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο και εκφράζω προς όλους την βαθύτατη αγάπη και εκτίμηση”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος τόνισε, “Βιώνουμε σήμερα ιστορικές στιγμές με αποκορυφώματα. Η τέλεση της πατριαρχικής θείας λειτουργίας προς τιμή του αγίου Νεκταρίου είναι ένα ευλογημένο αποκορύφωμα και ιστορικό γεγονός για την Ανατολική Θράκη και επαρχία της Σηλυβρίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων