24/10/2021 24/10/2021 Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Hornsey/Haringey, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα. Μεγάλος αριθμός κληρικών συμμετείχε, παρά τις δυσκολίες λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συμμετείχαν επίσης...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 9:59

Γενική Ιερατική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Διαδώστε:
Γενική Ιερατική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Hornsey/Haringey, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Μεγάλος αριθμός κληρικών συμμετείχε, παρά τις δυσκολίες λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συμμετείχαν επίσης οι τρεις Βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατοι Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Ιλίου κ. Ραφαήλ και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Με την παρουσία του τίμησε την Ιερατική Σύναξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κολωνείας κ. Αθανάσιος, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών την Ιερά Αρχιεπισκοπή ως Πρωτοσυγκελλεύων και Βοηθός Επίσκοπος.

Η έναρξη των εργασιών έγινε δια προσευχής στις 9:00 το πρωί και έληξε στις 15:30.

Στο τέλος ετελέσθη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του προσφάτως κοιμηθέντος ιερέως και εφημέριου της συγκεκριμένης ενορίας, μακαριστού π. Ανδρέα Χατζησαββή.

Μίλησαν οι τρεις Βοηθοί Επίσκοποι σχετικά με τον Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το κατηχητικό έργο και την επικοινωνία, καθώς και για την προσπάθεια εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής και προσωπικά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, για την ίδρυση Ιεράς Μονής στην Σκωτία.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος, μίλησε σχετικά με πρακτικά και διοικητικά θέματα.

Ο Διευθυντής της Ελληνορθοδόξου Ακαδημίας του Αγίου Κυπριανού Λονδίνου, κ. Χριστόφορος Βραδής, μίλησε σχετικά με τη δομή και την προοπτική της Ακαδημίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου μίλησε για θέματα του ταμείου συντάξεως των ιερέων και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Παλιούρας μίλησε για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νήφων Τσιμαλής, ανέλυσε το ποιμαντικό και κατηχητικό έργο της Αρχιεπισκοπής αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ανακαλύψτε την Ορθοδοξία», στην Επιτροπή Κατηχητικού Έργου με σκοπό την έκδοση εκπαιδευτικού υλικού και τη δημιουργία κατώτερων και μέσων κατηχητικών σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής, στις διαχριστιανικές σχέσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής, καθώς και στο κοινωνικό έργο μεταξύ των οποίων και στην επιτυχημένη πρωτοβουλία «Enlightened Evenings»

Τελευταίος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά θέματα ποιμαντικά και διοικητικά, νουθετώντας και καθοδηγώντας πνευματικά τους συμμετέχοντες ιερείς της Συνάξεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων