12/07/2022 12/07/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Στη διαδικασία ίδρυσης επιπλέον Ουκρανικών Ορθόδοξων ενοριών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, επί του παρόντος, ο π. Myroslav Pushkaruk, ένας κανονικός κληρικός που υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή, τελεί τις Ιερές Ακολουθίες στο...
12 Ιουλίου, 2022 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 13:30

Ιδρύονται επιπλέον Ουκρανικές ενορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαδώστε:
Ιδρύονται επιπλέον Ουκρανικές ενορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Στη διαδικασία ίδρυσης επιπλέον Ουκρανικών Ορθόδοξων ενοριών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, επί του παρόντος, ο π. Myroslav Pushkaruk, ένας κανονικός κληρικός που υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή, τελεί τις Ιερές Ακολουθίες στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού (5 Craven Hill, W2 3EN) τα πρωινά της Κυριακής στις 10:00 π.μ., καθώς και ταξιδεύει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέροντας πνευματική, ποιμαντική και υλική υποστήριξη στους Ουκρανούς Ορθοδόξους πιστούς.

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες τοποθεσίες των ενοριών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, κάθε Ουκρανική Ορθόδοξη ενορία θα διατηρήσει την ταυτότητα, τα ήθη, τη γλώσσα, το ημερολόγιο και τις παραδόσεις της, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί μέρος της πολιτιστικά ποικιλόμορφης οικογένειας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ειδικότερα της τοπικής Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

“Ως Αρχιεπισκοπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης η οποία παραχώρησε πρόσφατα την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε, καθώς και να αυξήσουμε τις ποιμαντικές διακονίες για τους Ουκρανούς Ορθοδόξους στο Ηνωμένο Βασίλειο”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων