07/12/2019 07/12/2019 Το Σεπτό Κέντρο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, Αρχιερείς της εν Κρήτη Εκκλησίας, με επι κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, από το Κατάρ, και έγιναν δεκτοί αδελφικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαιο. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός,...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 22:20

Αρχιερείς της εν Κρήτη Εκκλησίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Αρχιερείς της εν Κρήτη Εκκλησίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Το Σεπτό Κέντρο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, Αρχιερείς της εν Κρήτη Εκκλησίας, με επι κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, από το Κατάρ, και έγιναν δεκτοί αδελφικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, με καταγωγή από την Κρήτη, βρίσκονται στην Πόλη για την χειροτονία του εψηφισμένου βοηθού του Παναγιωτάτου Επισκόπου Ευμενείας Ειρηναίου, Ηγουμένου της εν Κρήτη Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πολλούς αρ-χιερείς, κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό.

 

 

Στη συνάντηση παρέστη και ο εψηφισμένος βοηθός του Πατριάρχου Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός, Ηγούμενος της εν Κρήτη, επίσης, Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, του οποίου η χειροτονία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στον Ι.Ν.Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ.Ρεύματος Βοσπόρου.

Το απόγευμα, μετά τον εσπερινό, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε συνεργασία τους Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Επίσκοπο Κνωσου Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα της Ι.Επαρχιακής Συνόδου της εν Κρήτη Εκκλησίας, και τον Νομικό Σύμβουλο αυτής Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Οφφι-κιάλιο του Πατριαρχείου, ως αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Συνόδου προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς Πατριαρχείου παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, ως Πρόεδρος της συνοδικής Επιτροπής επί των Επαρχιών του Εξωτε-ρικού και επί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.Ιωακείμ και ο Κρης Μ.Αρχιδιάκονος Θεόδωρος, ως Γραμματέας της συνοδικής Επιτροπής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων