10/04/2024 11/04/2024 Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα συναντηθεί στο Φανάρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως την Τρίτη 16 Απριλίου 2024. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη...
10 Απριλίου, 2024 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2024 - 0:20

Ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας θα επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας θα επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα συναντηθεί στο Φανάρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Φινλανδία τον Σεπτέμβριο 2023.

«Η επίσκεψη που αφορούσε τον εορτασμό της αυτονομίας της Εκκλησίας μας πραγματοποιήθηκε σε πολύ στενό πρόγραμμα, αλλά παρ’ όλα αυτά προσέφερε πολύτιμες ευκαιρίες για συνάντηση και συζήτηση επίκαιρων θεμάτων με τον Παναγιώτατο. Η επικείμενη επίσκεψη, από την άλλη, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουμε αυτόν τον διάλογο σε πιο γαλήνιο περιβάλλον. Ανυπομονώ για το ταξίδι και την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Πατριάρχη μας για την επίσκεψή του στη Φινλανδία εκ μέρους της Εκκλησίας μας, και να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο», δηλώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων στον ιστότοπο της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φινλανδίας.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων θα συναντηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Τουρκία, Pirkko Hämäläinen.

(Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων