05/02/2019 05/02/2019 Η τελευταία επίσκεψη πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Θεολογική Σχολή, ήταν αυτή που πραγματοποίησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1933. Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος , αναφερόμενος σε αυτή την επίσκεψη τονίζει ότι ήτανε τα χρόνια αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή και συνεχίζει: “...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:53

Όταν ο Ελ. Βενιζέλος επισκεπτόταν την Χάλκη

Διαδώστε:
Όταν ο Ελ. Βενιζέλος επισκεπτόταν την Χάλκη

Η τελευταία επίσκεψη πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Θεολογική Σχολή, ήταν αυτή που πραγματοποίησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1933. Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος , αναφερόμενος σε αυτή την επίσκεψη τονίζει ότι ήτανε τα χρόνια αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή και συνεχίζει: “ ήτανε τα χρόνια όπου αφού οι δύο χώρες επούλωσαν της πληγές τους από αυτό το τόσο δύσκολο γεγονός του πολέμου και της ανταλλαγής των πληθυσμών, αποφάσισαν από την Τουρκία από τον Κεμάλ Ατατούρκ και από την Ελλάδα από τον Βενιζέλο, να εγκαινιάσουνε μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών. Μια εποχή συνεργασίας ειρήνης, κατάπαυσης των εχθροτήτων και τότε ήρθε και ο Βενιζέλος ως ο πρωτεργάτης αυτής της νέας εποχής, απο ελληνικής πλευράς. Η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη τότε χαιρετίστηκε από όλες τις πλευρές.

Τον υποδέχθηκε στην Θεολογική Σχολή ο τότε Σχολάρχης ο Αιμιλιανός ο οποίος ήτανε Κωνσταντινουπολίτης και όπως θα έχετε δει και στην φωτογραφία αυτής της επισκέψεως, υπάρχει μια εγκάρδια υποδοχή και από τον ίδιο τον σχολάρχη, αλλά και από τους ιεροσπουδαστές που ήταν εκείνη την ημέρα στην Θεολογική Σχολή. Ήταν όμως και πάρα πολύ πιστοί. Υπήρχαν και στρατιωτικοί, ήταν άνδρες και γυναίκες από το νησί που είχαν ανεβεί να εκφράσουνε την χαρά τους γι’ αυτή την υψηλή επίσκεψη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων