30/03/2024 02/04/2024 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην οποία χοροστάτησε, από το Παραθρόνιο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, Αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου....
30 Μαρτίου, 2024 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 21:45

Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Φανάρι

Διαδώστε:
Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Φανάρι

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην οποία χοροστάτησε, από το Παραθρόνιο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, Αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συμπροσευχήθηκαν ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Δείτε σε επανάληψη την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών:

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, το δε απόγευμα τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Πατρικίου Καλεώδη, αποφοίτου Χάλκης.

Δείτε σε επανάληψη τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων:

 

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων