15/12/2020 15/12/2020 Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης οργάνωσε μία όμορφη εορταστική εκδήλωση για την εορτή των Χριστουγέννων ανήμερα της Κυριακής των Προπατόρων στις νέες εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Οι συντελεστές της εκδήλωσης, υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό με την άριστη προετοιμασία και εκτέλεση των βυζαντινών ύμνων, των παραδοσιακών καλάντων,...
15 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2020 - 22:15

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Πέρθη

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης οργάνωσε μία όμορφη εορταστική εκδήλωση για την εορτή των Χριστουγέννων ανήμερα της Κυριακής των Προπατόρων στις νέες εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης, υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό με την άριστη προετοιμασία και εκτέλεση των βυζαντινών ύμνων, των παραδοσιακών καλάντων, της θεατρικής παράστασης από τα παιδιά του δημοτικού, καθώς και της απαγγελίας της ευαγγελικής περικοπής των Χριστουγέννων στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρουμανικά.

Ο Θεοφιλέστατος επιφύλαξε μία ωραία έκπληξη στους παρευρισκομένους, την απευθείας επικοινωνία των κατοίκων της Πέρθης με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, χαιρετίζοντας με χαρά την εκδήλωση και δίνοντας εγκάρδια την πατρική του ευλογία, σημειώνοντας πως τα Χριστούγεννα είναι η μητρόπολη των εορτών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο και τονίζοντας τη σημαντικότητα της διατήρησης των παραδόσεων και των καλάντων, και τη μετάδοσή τους στις επόμενες γενεές.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το ποίμνιο της Πέρθης να προετοιμαστεί για τα Χριστούγεννα με προσευχή, με εξομολόγηση και συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του με την παρότρυνση “να μην αγαπάμε τα πλούτη και τη δόξα, αλλά να αγαπάμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας”.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε και ευλόγησε με τη συμμετοχή του την εκδήλωση, τονίζοντας την προσμονή των κατοίκων της Πέρθης για την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Δυτική Αυστραλία.

Επίσης, η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, απηύθυνε με τη σειρά της σύντομο χαιρετισμό και εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί την Πέρθη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Γεωργία Καρασιώτου, Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, με την οικογένειά της, καθώς και ο απερχόμενος διευθυντής του δίγλωσσου ημερήσιου σχολείου του Αγίου Ανδρέα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο για την ενεργό συμμετοχή του στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και δέχτηκε ως δώρο δικηροτρίκερα εκ μέρους των ιερέων της Δυτικής Αυστραλίας.

Τέλος, μοίρασε σε όλους από ένα αναμνηστικό δώρο, ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα με υγεία και κάθε ευλογία από τον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων