27/08/2023 28/08/2023 Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και συγκεκριμένα στο ομώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού. Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και τον διάκονό του. Στο...
27 Αυγούστου, 2023 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2023 - 0:47

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και συγκεκριμένα στο ομώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και τον διάκονό του.

Στο πέρας των Αποστίχων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο θαύμα της φανερώσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου στη νήσο Ρόδο, στο μαρτύριό και στην ομολογία του, υπογράμμισε δε ότι η θεολογία δεν είναι απλά μια επιστήμη ή συσσωρευμένη γνώση, αλλά βίωμα. Ακολούθησε λιτάνευση στους δρόμους της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων