10/03/2022 10/03/2022 Με μηνύματα συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό και απόλυτης καταδίκης της ρωσικής εισβολής, τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν προσευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Στο τελετουργικό συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως κ. Αντώνιος, της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου κ. Δανιήλ. Στην ομιλία του ο...
10 Μαρτίου, 2022 - 8:57

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Σταματήστε τώρα τον πόλεμο”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Σταματήστε τώρα τον πόλεμο”

Με μηνύματα συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό και απόλυτης καταδίκης της ρωσικής εισβολής, τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν προσευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Στο τελετουργικό συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως κ. Αντώνιος, της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος έκανε λόγο για έναν αδελφοκτόνο πόλεμο δύο λαών με κοινή καταγωγή και πορεία ζητώντας άμεσα τον τερματισμό του. «Σταματήστε τώρα τον πόλεμο. Άμεσα σταματήστε κάθε πράξη βίας, οτιδήποτε σκορπάει πόνο και θάνατο. Αφήστε τη λογική να επικρατήσει, όπως επίσης και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη, το φως του αναστηθέντος Χριστού, το δώρο της ζωής», ανέφερε. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την στήριξη όσων δοκιμάζονται από τον πόλεμο. “Ως απάντηση στην τραγική ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και την άμεση βοήθεια που απαιτείται εκεί, εμείς, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ανακοινώσαμε μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που θα βοηθήσει όσους επλήγησαν περισσότερο από τη ρωσική εισβολή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο -ως πρώτο βήμα- δωρίσαμε 100.000 $ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και δημιουργήσαμε επίσης την Ουκρανική Προσπάθεια Αρωγής, η οποία ιδρύθηκε σε συνεργασία με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις”, ανέφερε.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Φωτογραφίες: GOARCH / Brittainy Newman

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων