18/02/2022 18/02/2022 Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα, 18η Φεβρουαρίου 2022 στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με θέματα ημερησίας διατάξεως. Εκτός από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος ασχολήθηκε με το ζήτημα των δασικών χαρτών σε σχέση με την αγροτική εκκλησιαστική περιουσία και αναθεώρησε τον Κατάλογο...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 17:47

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης για τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης για τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα, 18η Φεβρουαρίου 2022 στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με θέματα ημερησίας διατάξεως. Εκτός από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος ασχολήθηκε με το ζήτημα των δασικών χαρτών σε σχέση με την αγροτική εκκλησιαστική περιουσία και αναθεώρησε τον Κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων, διά της εγγραφής, με μυστική ψηφοφορία, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη και Αρσενίου Καστρινάκη. Επίσης, αποφασίσθηκε Συνοδική Αντιπροσωπεία να μεταβεί στις σεισμόπληκτες Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Μεγαλονήσου, προκειμένου να επιδώσει στους ποιμενάρχες τους οικονομική ενίσχυση, για τρέχουσες ανάγκες των πληγέντων.

Όλο το ανακοινωθέν:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις Συνεδρίαν σήμερον 18 ην Φεβρουαρίου 2022 εν Ηρακλείω, παρόντων απάντων των Μελών Αυτής, ησχολήθη με τα
θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Ιερά Σύνοδος, ψήφων κανονικών γενομένων, εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, προέβη εις την εκλογήν Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξελέγη παμψηφεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, όστις ακολούθως έδωκε τα νενομισμένα Μικρόν και Μέγα Μηνύματα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων, μελέτησε διάφορα υπηρεσιακά θέματα κληρικών, ειδικά δε το ζήτημα των δασικών χαρτών, σε σχέση με την αγροτική εκκλησιαστική περιουσία και αναθεώρησε τον Κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων, διά της εγγραφής, με μυστική ψηφοφορία, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη και Αρσενίου Καστρινάκη.

 

Επίσης, αποφασίσθηκε Συνοδική Αντιπροσωπεία να μεταβεί στις σεισμόπληκτες Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Μεγαλονήσου, προκειμένου να επιδώσει στους ποιμενάρχες τους οικονομική ενίσχυση, για τρέχουσες ανάγκες των πληγέντων.

Διαβάστε επίσης:

Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων