16/09/2023 16/09/2023 Την πρώτη Κυριακή του νέου εκκλησιαστικού έτους, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας κ. Αρσενίου συμπαραστατουμένου από τους Ιερομονάχους π. Ιάκωβο και π. Βαρθολομαίο καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο. Πυκνό εκκλησίασμα συμμετείχε στην κυριακάτικη ευχαριστιακή ιεροτελεστία κατά...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 21:21

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee

Την πρώτη Κυριακή του νέου εκκλησιαστικού έτους, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας κ. Αρσενίου συμπαραστατουμένου από τους Ιερομονάχους π. Ιάκωβο και π. Βαρθολομαίο καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο. Πυκνό εκκλησίασμα συμμετείχε στην κυριακάτικη ευχαριστιακή ιεροτελεστία κατά την οποία έψαλε ο χορός της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι για όλους ευλογημένος ο νέος ενιαυτός της χρηστότητος του Κυρίου και να γίνει το νέο έτος για κάθε πιστό αφορμή νέας αρχής στην πνευματική ζωή και στη συμμετοχή στη θεία λατρεία, καθώς αρχίζει νέος κύκλος των πολυάριθμων και ποικίλων Αγίων Εορτών και Ιερών Ακολουθιών.

Δίδοντας το στίγμα της συμβολής της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης στους πνευματικούς αγώνες των Χριστιανών της Αυστρίας, Ουγγαρίας και των γύρω περιοχών αναφέρθηκε στην αδιάκοπη δραστηριότητά της στον λειτουργικό και στον ποιμαντικό τομέα με τη συμβολή των Ιερομονάχων πατέρων Ιακώβου και Βαρθολομαίου.

Μετά την διανομή του Αντιδώρου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες στο αρχονταρίκι της Μονής. Η συζήτηση είχε αφετηρία την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μτθ κα 33-42). Την Παραβολή του κυρίου του αμπελώνος και των κακών γεωργών, ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε “περίληψη της ιστορίας του ανθρώπου” στον οποίο ο Δημιουργός χάρισε τα πάντα αλλά εκείνος αποδείχθηκε αχάριστος και πονηρός. Ο Θεός και Πατέρας ζήτησε πολλές φορές να συνετίσει τον άνθρωπο και τόσο πολύ τον αγάπησε ώστε ευδόκησε και ο Μονογενής Υιός Του να γίνει άνθρωπος και να θυσιασθεί για την σωτηρία του γένους των ανθρώπων.

Η υπερτάτη αυτή Θυσία διαιωνίζεται εντός της Εκκλησίας και δίδει στον καθένα την ευκαιρία μετανοίας, εξομολογήσεως, απαλλαγής των παθών και επανενώσεως με τον Θεό, τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Διευκρίνησε επίσης την σημασία της θεωρήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως ενότητος και ανέλυσε την δομή της και τον συνεκτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο, πιστό στους Ιερούς Κανόνες, αντιτίθεται στο εθνοφυλετισμό και σε κάθε τάση διασπάσεως και διαχωρισμού των πιστών. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρισταμένων επί πνευματικών και πρακτικών προβλημάτων.

Οι επισκέπτες της Ιεράς Μονής ξεναγήθηκαν στους χώρους της από τον πατέρα Βαρθολομαίο, προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα Αγίων που φυλάσσονται εκεί, έψαλαν τροπάρια και έλαβαν την ευλογία του Αγίου Ελαίου ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο εκκλησιασμό τους μετά την αρχή της νέας Ινδίκτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων