27/09/2023 27/09/2023 Συνεχίστηκε χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ουγγαρία.  Ο Παναγιώτατος παρεκάθησε στη Βουδαπέστη σε γεύμα παρατεθέν προς τιμήν του εκ μέρους της Ουγγρικής Κυβερνήσεως υπό του Αναπληρωτού Πρωθυπουργού κ. Zsolt Scemjén, στο οποίο παρακάθησε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος και ο Επίσκοπος Απαμείας...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 11:16

Γεύμα της Ουγγρικής Κυβέρνησης προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Γεύμα της Ουγγρικής Κυβέρνησης προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Συνεχίστηκε χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ουγγαρία. 

Ο Παναγιώτατος παρεκάθησε στη Βουδαπέστη σε γεύμα παρατεθέν προς τιμήν του εκ μέρους της Ουγγρικής Κυβερνήσεως υπό του Αναπληρωτού Πρωθυπουργού κ. Zsolt Scemjén, στο οποίο παρακάθησε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος και ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος.

Επίσης, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ουγγαρία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έδωσε διάλεξη στη Βουδαπέστη με θέμα την προστασία της Δημιουργίας σε Διεθνές Συνέδριο διοργανωμένο από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Pázmány Péter και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δημόσιας Διοίκησης της Ουγγαρίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίκσεται στη Βουδαπέστη από το απόγευμα της Κυριακής, όπου ευλόγησε το νέο Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Εξαρχίας, επ᾽ ονόματι της Αγίας Πιρόσκα.

Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στους χώρους του νοσοκομείου Dr Jenő Manninger, του μεγαλύτερου νοσοκομείου τραυματολογίας της Μεσευρώπης. Οι χώροι παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια και περιλαμβάνουν το Παρεκκλήσιο και ένα αρχονταρίκι, τα οποία εξοπλίστηκαν πλήρως με τη γενναιόδωρη χορηγία του Ούγγρου επιχειρηματία κ. Miklos Szunai.

Διαβάστε επίσης για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουγγαρία: 

Ουγγαρία: Πατριαρχική Χοροστασία στη Βασιλική του Αγίου Μαρτίνου Pannonhalma με αναφορές στην Ουκρανία

«Δεκάλογος διαλεγομένης ποιμαντικής» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον Ι. Κλήρο και τους Μοναχούς της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας

Ουγγαρία: Δείτε το βίντεο με την Πατριαρχική χοροστασία στην Ι.Μ Pannonhalma Ουγγαρίας

Ουγγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την οικολογική θεολογία που ανέπτυξε η Πρωτόθρονη Εκκλησία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στην Μονή Pannonhalma Ουγγαρίας (ΦΩΤΟ)

Ζήτησον ειρήνην καὶ δίωξον αυτήν: Φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουγγαρία

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με μαθητές Γυμνασίου στην Ουγγαρία

Φωτορεπορτάζ από την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουγγαρία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων