17/05/2023 17/05/2023 Με πιστούς να σπεύδουν μέχρι την τελευταία στιγμή να προσκυνήσουν καθώς και με ευχαριστίες προς την Ιερά Κοινότητα για την μεγάλη ευλογία που έζησε η Αθήνα όλες αυτές τις ημέρες που η Ιερά Εικόνα του “Άξιον Εστί” βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους το ιερό σέβασμα της Παναγίας μας....
17 Μαΐου, 2023 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 14:19

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από την Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από την Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Με πιστούς να σπεύδουν μέχρι την τελευταία στιγμή να προσκυνήσουν καθώς και με ευχαριστίες προς την Ιερά Κοινότητα για την μεγάλη ευλογία που έζησε η Αθήνα όλες αυτές τις ημέρες που η Ιερά Εικόνα του “Άξιον Εστί” βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους το ιερό σέβασμα της Παναγίας μας.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Μπορεί το προσκύνημα να παρατάθηκε κατά δύο ημέρες, ωστόσο η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη και από το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες πριν η Ιερά Εικόνα αναχωρήσει, η ουρά που σχηματίστηκε θύμιζε τις προηγούμενες ημέρες. Κλήρος και λαός ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν την Ιερά Εικόνα, για να λάβουν τη χάρη της Μητέρας του Κυρίου μας.

Πριν την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, με τη  συμμετοχή κληρικών και διακόνων της Αρχιεπισκοπής. Εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Παράκληση κατά την οποία έψαλλαν πατέρες της Ιεράς Κοινότητας. Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Συγκινητικές στιγμές κατά την αποχώρηση

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τέλεσης των τελευταίων ιερών ακολουθιών ενώπιον του “Άξιον Εστί”. Με μια φωνή οι πιστοί που βρίσκονταν στον Μητροπολιτικό Ναό έψαλλαν και αυτοί το “Άξιον  εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον”.

Εν πομπή και υπό το άκουσμα του “Αξιον ως εστίν” μετά το πέρας της Παρακλήσεως η Ιερά Εικόνα οδηγήθηκε στην έξοδο του Μητροπολιτικού ναού την οποία πλήθος κόσμου είχε κατακλείσει για να αποχαιρετήσει την Παναγία και να λάβει για ακόμη μία φορά τη χάρη της.

Χαρμόσυνες ήχησαν οι καμπάνες ενώ την Εικόνα συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, η αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι μπάντες του στρατού και του Δήμου Αθηναίων απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές κατά την έξοδο της Ιεράς Εικόνας η οποία επιβιβάστηκε σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν επί της οδού Μητροπόλεως και εν συνεχεία αναχώρησε για το Άγιον Όρος.

Για ακόμη μία φορά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την ευλογία της έλευσης του “Άξιον Εστί” στην Αθήνα.

Μετά τις 12:30 το μεσημέρι η Ιερά Εικόνα έφτασε στον Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού. Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει και θα τεθεί προς προσκύνηση για δύο ώρες στον Ναό.

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Κεντρική φωτογραφία: ope.gr

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Άξιον Εστί: Η Ιερά Επιστασία και Αγιορείτες πατέρες στην Ι.Μ Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού (ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Παράταση παραμονής της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα – Χιλιάδες πιστοί στη Μητρόπολη

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” – Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Ο Κύπρου Γεώργιος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Προσκύνημα στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ)

“Άξιον Εστί”: Ικανοποίηση και χαρά για την παράταση του προσκυνήματος – Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση στη Μητρόπολη

Με αμείωτο ρυθμό το προσκύνημα στο Άξιον Εστί – Τι λέει ο Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς το πρωί προσκυνούν την Παναγία “Άξιον Εστί”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων