17/05/2023 17/05/2023 Στο πρωτάτο του Αγίου Όρους επιστρέφει σήμερα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία για δεκατέσσερεις ημέρες παρέμεινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, οι οποίοι, κατά χιλιάδες, έσπευσαν να την προσκυνήσουν.  Σε λίγη ώρα η Αθήνα αποχαιρετά το ιερό εικόνισμα της Παναγίας μας στο οποίο όλες αυτές...
17 Μαΐου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 9:28

Το “Άξιον Εστί” επιστρέφει στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους – Σε λίγη ώρα η αναχώρηση από τη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:
Το “Άξιον Εστί” επιστρέφει στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους – Σε λίγη ώρα η αναχώρηση από τη Μητρόπολη Αθηνών

Στο πρωτάτο του Αγίου Όρους επιστρέφει σήμερα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία για δεκατέσσερεις ημέρες παρέμεινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, οι οποίοι, κατά χιλιάδες, έσπευσαν να την προσκυνήσουν. 

Σε λίγη ώρα η Αθήνα αποχαιρετά το ιερό εικόνισμα της Παναγίας μας στο οποίο όλες αυτές τις ημέρες της παραμονής μικροί και μεγάλη, επώνυμοι και ανώνυμοι άνθρωποι, έδειξαν την αγάπη τους για το πρόσωπο της, λαμβάνοντας εκτός από τη μεγάλη ευλογία και την ελπίδα. Η κοσμοσυρροή συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και χθες, με τον κόσμο να σχηματίζει μεγάλες ουρές. Η Ιερά Εικόνα επρόκειτο να αποχωρήσει τη Δευτέρας, 15 Μαΐου, ωστόσο η μεγάλη προσέλευση το Σαββατοκύριακο οδήγησε στην απόφαση όπως το προσκύνημα παραταθεί για δύο ημέρες.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη 17 Μαϊου, η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και την υποδέχθηκε στις 3 Μαϊου.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τόσο ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, όσο και οι αντιπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας που συνόδευσαν την Εικόνα στην Αθήνα έγινε δέκτες από τον πιστό λαό του Θεού της αγάπης του για το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Ο Πρωτεπιστάτης του Αγιου Όρους σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία μίλησε για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε.  Ο Γέροντας Χριστοφόρος αναφέρεται στον πιστό λαό, στην αθρόα συμμετοχή, αλλά και την πολύωρη αναμονή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων που περιμένουν καρτερικά επί ώρες για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Στις 12:30 το μεσημέρι η Ιερά Εικόνα αναμένεται να αφιχθεί στον Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» κατά την επιστροφή Της στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει και θα τεθεί προς προσκύνηση για δύο ώρες στον Ναό.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης 

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Άξιον Εστί: Η Ιερά Επιστασία και Αγιορείτες πατέρες στην Ι.Μ Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού (ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Παράταση παραμονής της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα – Χιλιάδες πιστοί στη Μητρόπολη

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” – Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Ο Κύπρου Γεώργιος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Προσκύνημα στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ)

“Άξιον Εστί”: Ικανοποίηση και χαρά για την παράταση του προσκυνήματος – Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση στη Μητρόπολη

Με αμείωτο ρυθμό το προσκύνημα στο Άξιον Εστί – Τι λέει ο Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς το πρωί προσκυνούν την Παναγία “Άξιον Εστί”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων