28/10/2023 28/10/2023 Στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Ελευθερωτρίας Κοκκιναρά Κηφισιάς χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως και ιερείς της περιοχής....
28 Οκτωβρίου, 2023 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2023 - 14:09

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Σκέπης στην Παναγία Ελευθερώτρια Κοκκιναρά Κηφισιάς

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Σκέπης στην Παναγία Ελευθερώτρια Κοκκιναρά Κηφισιάς

Στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Ελευθερωτρίας Κοκκιναρά Κηφισιάς χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως και ιερείς της περιοχής.

Προ της Απολύσεως ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην εορτή της Αγίας Σκέπης η οποία αν και είναι συνυφασμένη με την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», έχει ωστόσο τις ρίζες της στο 10ο αιώνα μ.Χ.

Επιπροσθέτως ομίλησε και για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και το ρόλο που διαδραματίζει στο έλεος που ζητάμε οι άνθρωποι από το Θεό σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, όπως ήταν και η συμμετοχή της Ελλάδος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων