01/04/2020 01/04/2020 Την προσφορά μέρους του μισθού τους για τρεις μήνες για την ενίσχυση των αναγκών της εκκλησίας τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κατά τη χθεσινή η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο που συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη. Η επίσημη ανακοίνωση Την Τρίτη της 31ης Μαρτίου 2020 συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη η Ιερά...
01 Απριλίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 8:26

COVID-19: Οι Μητρ. Αμερικής διαθέτουν μέρος του μισθού τους

Διαδώστε:
COVID-19: Οι Μητρ. Αμερικής διαθέτουν μέρος του μισθού τους

Την προσφορά μέρους του μισθού τους για τρεις μήνες για την ενίσχυση των αναγκών της εκκλησίας τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κατά τη χθεσινή η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο που συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη.

Η επίσημη ανακοίνωση

Την Τρίτη της 31ης Μαρτίου 2020 συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, ώστε να ενημερωθεί και να αποφασίσει σχετικώς προς τα μείζονα τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και κατέληξε στα εξής:
1. Κατόπιν εκτενούς ενημερώσεως περί των οικονομικών επιπτώσεων της εξαπλώσεως της πανδημίας του Κορονοϊού, αλλά και συγκεκριμένων μέτρων που λαμβάνονται για περικοπές εξόδων και για να ανταποκριθεί η Αρχιεπισκοπή στη δυσμενή κατάσταση, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε ομοφώνως την εθελούσια προσφορά του 20% των μισθών των Επαρχιούχων Μητροπολιτών για την ενίσχυση των αναγκών της Εκκλησίας για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο.
2. Ενέκρινε τον επίκαιρο ιερό Παρακλητικό Κανόνα, τον οποίο συνέταξε κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος για την προστασία του κόσμου από την πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα. Περαιτέρω, η Σύνοδος ανέθεσε στον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Καίζιο τη μετάφρασή του στην αγγλική. Τέλος, αποφάσισε τη δημιουργία ταινίας με την εν λόγω Ιερά Ακολουθία στις δύο γλώσσες και την ανάρτισή τους στο διαδίκτυο, προς πνευματική ωφέλεια των πιστών.
3. Αποφάσισε την προσθήκη των εξής αιτήσεων στα «ειρηνικά» της Θείας Λειτουργίας και όλων των Ιερών Ακολουθιών:
«Ὑπὲρ τοῦ ῥυσθῆναι ἡμᾶς ἀπὸ πάσης θλίψεως, ὀργῆς, κινδύνου καὶ ἀνάγκης, καὶ ἀπὸ τοῦ ἀπειλοῦντος ἡμᾶς λοιμοῦ τοῦ κορονοϊοῦ, τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν», καί
«Ὑπὲρ τῶν ἀδελφῶν ἡμῶν τῶν κατὰ τῆς νόσου τοῦ κορονοϊοῦ ἀγωνιζομένων, ατρῶν, νοσηλευτῶν καὶ ἐπιστημόνων, τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν».
4. Την αναβολή της Κληροκολαϊκής Συνελεύσεως για το επόμενο έτος, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων