24/07/2020 24/07/2020 Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πένς. Ο Αρχιεπίσκοπος τους ενημέρωσε διεξοδικώς για το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς και για άλλα θέματα...
24 Ιουλίου, 2020 - 0:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 1:57

Ο Αρχιεπ. Αμερικής ενημέρωσε τον Τράμπ για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής ενημέρωσε τον Τράμπ για την Αγία Σοφία

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πένς. Ο Αρχιεπίσκοπος τους ενημέρωσε διεξοδικώς για το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμπεριλαμβανομένου και της ανάγκης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, συνόδευε ο Γενικός Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Μέσω σχετικής ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ευγνώμων για την συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στον Λευκό Οίκο.

«Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump και τον Αντιπρόεδρο Pence στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών.», – αναφέρει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων