19/11/2020 19/11/2020 Οι εργασίες για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, παρά τα υπάρχοντα εμπόδια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγράφεται στο μηνιαίο πληροφοριακό δελτίο που εκδίδει ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», το κόστος της...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 12:13

Προχωρούν οι εργασίες για τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο μηδέν

Διαδώστε:
Προχωρούν οι εργασίες για τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο μηδέν

Οι εργασίες για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, παρά τα υπάρχοντα εμπόδια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγράφεται στο μηνιαίο πληροφοριακό δελτίο που εκδίδει ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», το κόστος της αγιογραφίας θα ανέλθει συνολικά στα 341.000 δολάρια. Από αυτά, οι 150.000 είχαν καταβληθεί πριν τη διακοπή της ανοικοδόμησης του Ναού το 2017. Οι υπόλοιπες 191.000 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος έχει επιφορτιστεί την μεγάλη ευθύνη αποπεράτωσης του Ναού.

Η Αγιογραφία φιλοτεχνείται από τον γνωστό Μοναχό Αγιογράφο Λουκά από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, ο οποίος μαζί, φυσικά, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον Επίσκοπο Αμισού Ιωακείμ, που ειδικεύεται στην Ιστορία της Βυζαντινής Τέχνης, έχουν θεσπίσει ένα βελτιωμένο σχέδιο Αγιογραφίας για τον Άγιο Νικόλαο.

Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τονίζει πως «καθώς πλησιάζομε στην Εθνική Εορτή της Ημέρας των Ευχαριστών, το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου έχει πολλούς λόγους να δίνει ευχαριστίες. Οι ‘Φίλοι του Αγίου Νικολάου’ συνεχίζουν να ηγούνται αυτής της προσπάθειας με διαφάνεια, ευθύνη και οικονομικό απολογισμό».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ακόμα: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου θα είναι μία τεράστια ιεραποστολική μαρτυρία στο Έθνος μας. Πολλοί συμπολίτες μας -ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί- θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία, για πρώτη φορά να γνωρίσουν το καλύτερο μέρος της Ορθόδοξης Παράδοσής μας ιδιαίτερα μέσω της θαυμάσιας αγιογραφίας».

Σε άλλο σημείο γράφει: «Είμαι ενθουσιασμένος διότι καθώς θα προβάλλουμε τη δόξα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας μέσω του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, θα αγκαλιάσουμε καινούργιους φίλους και πραγματικά μέλη της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ο σκοπός μας είναι να μαρτυρήσουμε την Πίστη μας, την Ιστορία μας και τη Μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου, στο στόχο του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης καθότι αυτές είναι οι αρετές οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε παρόμοια φοβερά γεγονότα στο μέλλον».

Οι «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» τονίζουν: «Με χαρά ανακοινώνουμε το ξεκίνημα πριν από την Εορτή των Ευχαριστιών της καινούργιας Ιστοσελίδας του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου». Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος πιο πάνω, «το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου θα είναι μία τεράστια ιεραποστολική μαρτυρία στο Έθνος μας».

Υπογραμμίζουν πως «η οικοδομική εργασία προχωρεί σύμφωνα με το πρόγραμμα παρά τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεχίζεται η υδατοστεγής εργασία, πράγμα το οποίο είναι πολύ σπουδαίο διότι δημιουργήθηκαν προβλήματα από τη διακοπή της ανοικοδόμησης το 2017. Επί πλέον προχωρεί η κατασκευή των εξωτερικών υάλινων πινάκων στην Αυστρία και η μαρμάρινη κατασκευή στην Ελλάδα».

Στην έκθεσή τους οι αξιωματούχοι του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» Ντένης Μίχελ και Μιχάλης Ψαρός, πρόεδρος, επισημαίνουν ότι: «Οι οικονομικές υποσχέσεις είναι ανάγκη να εκπληρωθούν στην ώρα τους και με χαρά ανακοινώνουμε πως αυτές οι υποσχέσεις εκπληρώνονται κάθε μέρα. Ωστόσο, το έργο μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα καθιερώσουμε ένα Μόνιμο Ταμείο $20 εκατομμυρίων για το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, γι’ αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας για συγκέντρωση χρημάτων» και καταλήγουν ευχαριστώντας όλους για την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο έργο και για τα μηνύματα ελπίδας και έμπνευσης που λαμβάνουν. «Ο Ναός και το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν είναι η δική σας Εκκλησία την οποία όλοι μας θα μοιραζόμαστε με το Έθνος μας και με τον ολόκληρο τον Κόσμο».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας, άρθρο του Θεοδώρου Καλμούκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων