27/12/2023 28/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος έγινε δεκτός σε ιδιαίτερη ακρόαση το μεσημέρι της Τρίτης 26ης Δεκεμβρίου 2023 από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προς τον οποίο προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του άρτι εκδοθέντος από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επετειακού τόμου της 100ετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024). Ο Οικουμενικός...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 0:45

Επετειακός τόμος για την 100ετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Διαδώστε:
Επετειακός τόμος για την 100ετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος έγινε δεκτός σε ιδιαίτερη ακρόαση το μεσημέρι της Τρίτης 26ης Δεκεμβρίου 2023 από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προς τον οποίο προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του άρτι εκδοθέντος από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επετειακού τόμου της 100ετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με ευαρέσκεια δέχθηκε τον περικαλλή τόμο και συνεχάρη εγκαρδίως τον εμπνευστή αυτού Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων, εκφράζοντας την χαρά του για την εκκλησιαστική αυτή έκδοση και ενώπιον της σεβασμίας εν τη Πόλει Ιεραρχίας του Θρόνου την οποία δέχθηκε εν συνεχεία για την υποβολή σεβασμάτων για την εορτή των Χριστουγέννων.

Στον 380 σελίδων επετειακό τόμο, μετά το σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα και τα εισαγωγικώς προλεγόμενα του Ποιμενάρχου, περιλαμβάνονται, εκτενής εργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, σκιαγραφούντος τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Γρηγόριο Ζ’, ιδρύσαντα τη Μητρόπολη, και Βαρθολομαίο Α’, ευλογούντα τη σημαντική επέτειο αυτής, και τους εννέα Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων, Αγαθάγγελο, Θωμά, Δωρόθεο, Κωνσταντίνο, Αγάπιο, Καλλίνικο, Συμεών, Ιάκωβο και τον νυν Ποιμενάρχη κ. Δημήτριο, καθώς και μελέτες των: Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Τσέτση, Δρος κ. Ακύλα Μήλλα, Καθηγητού κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Μουσικολ. Δρος κ. Μιχαήλ Αναστασιάδη, Καθηγητού κ. Θανάση Σέμογλου, Συντηρητού Ι. Εικόνων κ. Βενιζέλου Γαβριλάκη, Μουσιολόγου κ. Κωνσταντίνου Στουπάθη, Δρος κ. Αποστόλου Πορίδη και τεσσάρων συνεργατών του Ποιμενάρχου στη Κοινοτική διοίκηση

Τον τόμο κατακλείουν εικονογραφικές μνήμες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων