19/08/2021 19/08/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό λαό αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν και πλήττουν ακόμα δεκάδες περιοχές της χώρας, έστειλε με επιστολή του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων της Αυτονόμου Εκκλησίας...
19 Αυγούστου, 2021 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 18:04

Ο Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας στο πλευρό της Ελλάδας για τις φωτιές

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας στο πλευρό της Ελλάδας για τις φωτιές
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό λαό αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν και πλήττουν ακόμα δεκάδες περιοχές της χώρας, έστειλε με επιστολή του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας.

“Προσευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει αυτούς που μάχονται τις φωτιές και να προστατεύει όλους τους πληγέντες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, η Εκκλησία της Φιλλανδίας εκφράζει την γενικότερη ανησυχία της για τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τον πλανήτη, καθώς και για τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας, “πυρκαγιές μαίνονται σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι. Οι δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν επίσης προβληματισμό στην Φινλανδία φέτος. Παρακολουθήσαμε με ανησυχία το έργο των πυροσβεστών και τα πύρινα μέτωπα.

Το μέλλον είναι επίσης ανησυχητικό: είναι τα ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως καύσωνες, πλημμύρες, λασποβροχές και πυρκαγιές το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής; Τα ρεπορτάζ των ειδήσεων θέτουν αυτό το ερώτημα και καταδεικνύουν την ευπάθεια του φυσικού περιβάλλοντος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων