18/05/2023 18/05/2023 Στο Άγιον Όρος επέστρεψε χθες η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία για δεκατέσσερεις ημέρες είχε τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Λίγο πριν την είσοδο στο Άγιον Όρος από το οποίο εξήλθε για όγδοη φορά πριν δεκατέσσερεις ημέρες και την επιστροφή της στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, η Ιερά...
18 Μαΐου, 2023 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 8:19

Η είσοδος της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Άγιον Όρος μετά από 14 μέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η είσοδος της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Άγιον Όρος μετά από 14 μέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Άγιον Όρος επέστρεψε χθες η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία για δεκατέσσερεις ημέρες είχε τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Λίγο πριν την είσοδο στο Άγιον Όρος από το οποίο εξήλθε για όγδοη φορά πριν δεκατέσσερεις ημέρες και την επιστροφή της στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, η Ιερά Εικόνα βρέθηκε για ολιγόωρο προσκύνημα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Αυξεντίου στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης στη Χαλκιδική.

Η Ιερά Επιστασία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου ο οποίος είχε ζητήσει πριν η Εικόνα επιστρέψει στο Άγιον Όρος να περάσει και από την περιοχή έτσι ώστε ο λαός του Θεού να την προσκυνήσει.

Αρχικά η υποδοχή ήταν γίνει τη Δευτέρα, 15 Μαϊου, ωστόσο η παράταση που δόθηκε έτσι ώστε το “Άξιον Εστί” να παραμείνει στην Αθήνα για ακόμη δύο ημέρες, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό και η η υποδοχή έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 17 Μαϊου. Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβητίτης, ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας. Πλήθος πιστών μαζί με τον Ποιμενάρχη τους κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν την Παναγία “Άξιον Εστί”.

Μετά την Δοξολογία που τελέστηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού ανέγνωσε ικετήρια ευχή ενώπιον της Εικόνας της Παναγίας. Ακολούθησε προσφώνηση προς τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη ευλογία που είχε χθες ο τόπος τους να υποδεχθεί το ιερό αυτό σέβασμα που κοσμεί την Αθωνική Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” σε ανάμνηση της επισκέψεως της εικόνας στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό.

Μετά από σχεδόν μία τρίωρη παραμονή στον ως άνω ναό η Ιερά Εικόνα αναχώρησε για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου και εν συνεχεία επέστρεψε στο Πρωτάτο.

Όλες αυτές τις ημέρες που η Ιερά Εικόνα βρέθηκε τόσο στην Αθήνα, καθώς και τις λίγες ώρες που παρέμεινε στο ναό του Αγίου Αυξεντίου στον Σταυρό Χαλκιδικής, η προσέλευση του πιστού λαού υπήρξε συγκινητική. Όλοι εναπόθεσαν στο ιερό εικόνισμά της αυτό που είχαν να πουν ζητώντας τη χάρη της και το έλεος της για να μεσιτεύει υπέρ του σύμπαντος κόσμου στον Υιό της, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Διαβάστε αναλυτικά για την παραμονή του “Άξιον Εστί” στην Αθήνα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων