12/05/2023 12/05/2023 Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης υποδέχθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο γραφείο του στην Αθήνα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και Έξαρχο Ωκεανίας κ. Μύρωνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας νέων ομογενών από τη Νέα Ζηλανδία που διοργανώνει φέτος η Γενική Γραμματεία...
12 Μαΐου, 2023 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 16:21

Συνάντηση του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας με τον Γιάννη Χρυσουλάκη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας με τον Γιάννη Χρυσουλάκη

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης υποδέχθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο γραφείο του στην Αθήνα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και Έξαρχο Ωκεανίας κ. Μύρωνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας νέων ομογενών από τη Νέα Ζηλανδία που διοργανώνει φέτος η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και Εξαρχία Ωκεανίας θα φιλοξενηθούν 26 παιδιά και νέοι ομογενείς σε Κρήτη, Αθήνα και Λήμνο από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που παιδιά και νέοι από τη Νέα Ζηλανδία θα επισκεφθούν την Ελλάδα και τα μέρη που συνδέουν ιστορικά τις δύο χώρες, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τους δεσμούς με το μητροπολιτικό κέντρο.

«Με τον Σεβασμιώτατο μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι οι νέοι ομογενείς αποτελούν το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του Οικουμενικού Ελληνισμού και στο πλαίσιο αυτό είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη σφυρηλάτηση συνεργασιών και συνεργειών που επιρρωνύουν την εθνική τους συνείδηση και την πολιτιστική τους ταυτότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σχετικό μήνυμα του Γιάννη Χρυσουλάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων